De Vereniging

De Kameleon Vereniging Nederland is een vereniging van en voor kameleonhouders, met als doel het bevorderen van het op een verantwoorde wijze houden en kweken van kameleons.

De KVN geeft op verschillende manieren informatie over het houden van kameleons. Op deze website is veel informatie te vinden en op het forum heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan of ervaringen te delen met andere kameleonhouders.

Twee keer per jaar wordt er voor de leden een clubblad uitgebracht waarin diverse artikelen staan over de vereniging, kameleons, en alles wat daarmee samenhangt. Daarnaast heeft de KVN een handig beginnersboekje uitgebracht (tijdelijk uitverkocht).

De vereniging is op diverse reptielenbeurzen aanwezig met een stand, de actuele data kunt u in de agenda vinden. Ook wordt er regelmatig een bijeenkomst georganiseerd, dit kan zijn in de vorm van een lezing, workshop of bijvoorbeeld een uitje. Leden krijgen zo de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en samen ervaringen uit te wisselen.

Helaas heeft onze fascinerende hobby ook een minder mooie kant.
Er worden namelijk, op vrij grote schaal, illegale wildvang dieren gehouden en verhandeld. Tevens zijn er kameleons die op papier legaal zijn, maar in werkelijkheid zijn het gewoon wildvangdieren. Dit is mogelijk door creatief te zijn met de cites-papieren, overdrachtsverklaringen en importvergunningen. In werkelijkheid is dit dus valsheid in geschriften. Natuurlijk zijn degene die zich begeven in deze handel daar zelf verantwoordelijk voor. Maar ook wij als kameleonhouders zijn verantwoordelijk voor onze eigen daden. Wees dus niet naief en zorg, met name als je dieren wil gaan houden waar al jaren een importverbod op van toepassing is, dat je daarvan bewust bent. Denk na voordat je zo´n dier aanschaft want anders help je mee deze handel in stand te houden. We willen allemaal het beste voor onze kameleons en laten we samen ook het beste voor hebben met de wilde kameleons in de natuur.
We hopen dat U dit standpunt van de KVN met ons deelt.
Voor meer info over wetgeving etc bezoekt u de website van de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit. NVWA